Yer Sahiplerinin Günahı Ne?”

Yer Sahiplerinin Günahı Ne?”

AKFA Dosyası ile ilgili algı operasyonları Çanakkale kamuoyunda farklı yankılara yol açarken, olanın arazi sahiplerine olduğu ileri sürülüyor

Algı Operasyonlarının yapılmaya başlandığı proje ile ilgili Belediye Meclisi’nden çıkan “kabul” kararına yapılması olası itirazlardan önce tartışmalar ilginç boyutlara ulaştı. Projeye “kabul” oyu veren üyelerin parti yönetimi tarafından istifaların istenmesine kadar varan konu ile ilgili gelişmelerin nasıl bir süreci kovalayacağı merak ediliyor. Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile dolaylı bir ittifak içerisinde olduğu ve çekimser kalarak tıpkı mecliste projeye muhalif CHP’li üyelerin istediği gibi tavır aldığı iddialarının gölgesinde kaldığı ileri sürülen proje CHP’de olduğu gibi Ak Partide de bölünmelere yol açtığı vurgulanıyor.

Arazi yeni mi İmara açıldı?

Bazı kesimler tarafından eski AKFA fabrikalarının bulunduğu yer ile ilgili “burası yeni mi imara açılıyor” soruları soruluyor. Arazinin 50 yılı aşkın süredir şahısların mülkiyetinde olduğu, daha önce sanayi ruhsatı ile çalışan fabrikaların daha sonra taşınmasının ardından mevcut yerlerin işyeri olarak farklı sektördeki esnafların faaliyet gösterdiği alan olarak kullanıldığı belirtiliyor. Mevcut yerlerin oldukça kötü görünümde olduğu ve özellikle geceleri birçok olumsuzluğa davetiye çıkaracak nitelikte olduğuna dikkat çekilirken, burasının şahıs mülkiyeti haklarını çiğnemeden bir an önce Çanakkale’ye yakışır görünüme kavuşturulması gerektiği görüşü savunuluyor.

“Yer sahiplerinin günahı ne?”

Söz konusu arazi üzerine yapılmak istenen yapılar ile ilgili tartışmaların giderek tırmandığı proje konusunda bir yandan proje müteahhitleri bir yandan ise projeye itiraz edenlerin uzlaşamaması nedeni ile “olan yer sahiplerine oluyor” yorumları yapılıyor. Tapulu arazileri üzerindeki eski ve kötü görünümlü binalar yerine modern ve kentin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte projeye uygun yapı inşa etmek isteyen ancak daha önce özel proje alanı olarak ilan edildiği için revize ettirmek zorunda kalan yer sahiplerinin mağdur olduğuna dikkat çekiliyor.